21 March 2013

Haciendo el cocinillas

Me gusta dibujar en la cocina. Y me gusta cocinar. Sobre todo me gusta picar verdura, me relaja mucho. Jamás lo hago con robots y demás artefactos siniestros que no quitan tanto tiempo y sí mucha diversión. No soy un experto pero tampoco un dominguero. Cocino muy a menudo, y me resulta agradable incluso como deber. De quien más he aprendido es de Roberta que me enseñó el abecé. Antes de conocerla yo era un soltero de telepizza y fabada Litoral. También debo mucho a Karlos Arguiñano, muy al principio, y a Simone Rugiati, cuando vivía en Bologna. Bueno..., y a Jamie Oliver. Aunque maltrate con saña la cocina española, es un buen comunicador y enseña de forma clara y divertida. Hace ya tiempo que lo poco que veo en la tele son programas de cocina.
Me gusta un poco menos la posguerra que queda a veces y el trabajo de reconstrucción. Nada es gratis.

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Playing the scullion
I love to draw in the kitchen and I love to cook. I love specially chopping vegetables, I find it very relaxing. I never do it with robots or any other weird artifacts that do not save so much time and cancel so much fun. I'm not an expert but neither a weekend cook, I do it very often and it's pleasant for me even as a duty. My best teacher was Roberta that taught me the basics. Before I knew her I was a take-away-pizza-and-canned-fabada single. I owe so much also to Karlos Arguiñanoat the very beginning, and Simone Rugiati, when i lived in Bologna. Well..., also to Jamie Oliver. Even if he uses to sadisticly bully the spanish cooking, he is a good communicator and teaches on a very clear and funny way. For some time now the little TV I watch is cooking shows.
I don't love as much the post-war that uses to happen once the meal is finished and the reconstruction work. Nothing is for free.

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